درباره شهر قم

 

 

حرم حضرت فاطمه معصومه (س)

قم هفتمین کلانشهر و همچنین هفتمین شهر بزرگ ایران است. قم مرکز استان قم است. این شهر در 140 کیلومتری (87 مایل) جنوب تهران واقع شده است. در سرشماری سال 2016 ، جمعیت آن 1،201،158 نفر بود. در ساحل رودخانه قم واقع شده است.

قم از نظر اسلام شیعه، مقدس است ، زیرا محل حرم فاطمه بنت موسی ، خواهر امام علی بن موسی الرضا (امام رضا ، 789-816 م.) است. این شهر بزرگترین مرکز بورسیه شیعه در جهان است و مقصد مهمی برای زیارت است و سالانه حدود بیست میلیون زائر از این شهر دیدن می کنند که اکثریت آنها ایرانی هستند اما سایر مسلمانان شیعه از سراسر جهان هم به زیارت این بارگاه ملکوتی مشرف می شوند. قم به خاطر یک تافی شکننده ایرانی، (معروف به سوهان) معروف است که سوغات شهر محسوب می شود و توسط 2000 تا 2500 مغازه "سوهان" به فروش می رسد.

قم به دلیل نزدیک بودن به تهران به مرکز صنعتی پر جنب و جوش تبدیل شده است. این مرکز منطقه ای برای توزیع نفت و فرآورده های نفتی است و یک خط لوله گاز طبیعی از بندرانزلی و تهران و یک خط لوله نفت خام از تهران از طریق قم به پالایشگاه آبادان در خلیج فارس منتقل می شود. با کشف نفت در سال 1956 و تصفیه خانه بزرگ بین قم و تهران ، قم رونق بیشتری به دست آورد.

به عنوان دومین شهر مقدس ایران (پس از مشهد) ، دارای مکانهای معماری ، فرهنگی و طبیعی زیادی است. ادامه مطلب را بخوانید تا بهتر و بیشتر آشنا شوید .

مسجد جمکران

آن چه مسلم است، این است که این مسجد، بیش از یک هزار سال پیش به فرمان حضرت بقیة الله، ارواحنا فداه، در بیدارى، نه در خواب تأسیس گردید و در طول قرون و اعصار، پناهگاه شیعیان و پایگاه منتظران و تجلّیگاه حضرت صاحب الزمان (علیه السلام)  بوده است.اعتقاد بر این است که ساخت و ساز در اواسط دهه 1730 آغاز شده است و مسجد در طول سالها گسترش یافته است. ایوان های آجری ، کاشی های چند رنگ و خط Thuluth مخصوصاً در شب بسیار زیبا می شوند ، هنگامی که نورافکن ها مجموعه را روشن کرده و درخشندگی معنوی به آن می بخشد.

کوه خضر

کوه خضر نبی در 6 کیلومتری مرکز شهر قم قرار دارد. این کوه در نزدیکی شهرکی نوساز به نام شهرک ایثار واقع شده و شهر قم از فراز این کوه بسیار دیدنی است. نام  کوه را براساس روایت‌ها به دو دلیل به این نام می‌نامند. دلیل اول اینکه عده‌ای کوه را محل عبادت حضرت خضر نبی می‌دانند و دلیل دیگر این بوده که می‌گویند خاک و سنگ این منطقه به رنگ سبز بوده و خضر به معنی سبز است و این کوه به خضر مشهور شده است.

مسجد جمکران در نزدیکی این کوه واقع شده و مسیر دسترسی به مسجد جمکران به شکلی طراحی شده که از دامنه این کوه می‌گذرد و این برای زائران و بازدیدکنندگان بسیار مسیر آسانی به  منظور دسترسی به کوه خضر است.

دریاچه نمک

دریاچه نمک قم مابین سه استان اصفهان، قم و سمنان واقع است.

دریاچه نمک قم از غرب به کوههای سفیدآب و سیاهکوه و منطقه پارک ملی کویر، از شمال و غرب به کویر مسیله و از جنوب به کویر مرنجاب و بند ریگ محدود است.

 انتخاب این نام به دلیل شوری بسیار زیاد دریاچه ‌است به گونه‌ای که در فصل تابستان قطعات نمک روی آن شناور می‌شود.

دریاچه نمک قم، با طول ۸۰ و پهنای ۳۰ کیلومتر، یک فرونشست زمین‌ساختی است که در ارتفاع حدود ۷۹۵ متری از سطح دریای آزاد تشکیل شده است و فاصله آن تا قم حدود ۶۲ کیلومتر است.  وسعت دریاچه نمک قم حدود ۶۴۷ کیلومترمربع می‌باشد.

دریاچه نمک قم شکلی شبیه به یک مثلث دارد که راس آن به سمت شمال است. طول قاعده این مثلث ۳۵ کیلومتر و ارتفاع آن ۳۸ کیلومتر می‌باشد.

کف دریاچه نمک قم پوشیده از رسوبات نمک است که بر اثر انباشته شدن سیلابها و آبهای سطحی در طول قرنها پدید آمده‌ است. عمق نمک این دریاچه بین ۵ تا ۵۴ متر متغیر است که توسط لایه‌های خاک رس از یکدیگر جدا شده‌اند.

با هر بار بارش و تبخیر آب در دریاچه نمک قم، نمکهای موجود کرت بندی‌های زیبایی به شکل پلی گن تشکیل می‌دهند که دیدن مناظر آن خالی از لطف نیست.

 زمینهای اطراف دریاچه نمک قم بشدت باتلاقی هستند و وسعت باتلاقها در منطقه غرب دریاچه به مراتب وسیعتر از مناطق دیگر آن است. از جمله دیگر مناطق باتلاقی دریاچه نمک قم می‌توان به حوض قیلوقه در شرق یا باتلاق دو کویری در منطقه جنوب شرقی دریاچه اشاره کرد.

دریاچه نمک قم در اکثر ماه‌های سال خشک و پوشیده از نمک است. در ماه‌های بارندگی ارتفاع آب این دریاچه در بعضی از مناطق به ۲ سانتی‌متر می‌رسد ولی پس از تابش خورشید به سرعت تبخیر می‌شود.

 رودهای مهمی که به دریاچه نمک مسیله وارد می‌شوند در سمت شمال و مغرب قرار دارند و عبارتند از:

(۱) رود شور،

(۲) رود کرج،

(۳) جاجرود،

(۴) حبله‌رود و

(۵) رود قره سو.

مهمترین ترکیباتی که در دریاچه نمک وجود دارد عبارتند از:

(۱) کلرید سدیم،

(۲) سولفات سدیم،

(۳) کلرید منیزیم، و

(۴) سولفات منیزیم.

 

بازار قم

بازارها قلب تپنده شهرهای ایران هستند و بازار قم نیز تفاوتی با آن ندارد. بخش قدیمی که به دو قسمت تقسیم می شود ، مربوط به دوران صفویه (حدود چهار قرن پیش) است و بیشتر شبیه نمایشگاه صنایع دستی به نظر می رسد ، در حالی که بخش جدید در قرن 19 توسعه یافته و گسترش یافته است. تیمچه ، که عمدتا از فروشگاههای فرش تشکیل شده است ، از نظر معماری چشمگیرترین قسمت بازار است و دارای سه گنبد عظیم است که توسط چاههای نور برای نور و تهویه سوراخ شده است.

خانه تاریخی یزدان پناه

قدمت خانه تاریخی یزدان پناه به اواخر دوران قاجار و اوایل پهلوی باز می گردد. این عمارت 120 ساله به بالهای جداگانه تقسیم می شود تا دمای متغیر در طول سال را در نظر بگیرد. ستون ها ، پنجره ها و بادگیرهای با طراحی زیبا در مقابل ساختمان ساده آجری گلی خودنمایی می کنند. این مکان جادار و در عین حال دنج برای لذت بردن از یک غذای ایرانی ، به ویژه خورش یا کباب سنتی ، و سپس چای تهیه شده بر روی آتش ذغال است.


مجتمع خیرین سلامت استان قم مجهز به واحد ipd جهت درمان بیماران بین الملل و گردشگری سلامت، در خدمت مراجعه کنندگان گرامی می باشد.


 

  • 1400/06/12 - 23:21
  • 304
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

حقوق المریض

اول: یحقّ للمریض تلقّی الخدمات الصحیة بشکل مناسب الثانی: یجب تقدیم المعلومات الکافیة إلى المرضى بشکل مناسب. الثالث: یجب احترام حق الإختیار و اتخاذ القرار بشکل حر للمریض فیما یتعلّق بتلقّی الخدمات الصحیة. الرابع: یجب أن یکون تقدیم الخدمات الصحیة على أساس احترام خصوصیة المریض (الحق فی الخصوصیة) و مراعاة مبدأ الصخوصیة.

00:00
00:00
دانلود

حقوق المریض

  اول: یحقّ للمریض تلقّی الخدمات الصحیة بشکل مناسب

 یجب أن یکون تقدیم الخدمات الصحیة:

مناسبةً للمکانة الإنسانیة و على أساس احترام القیم و المعتقدات الثقافیة و المذهیة.

على أساس الصدق، والإنصاف، والأدب، ومرافقة بالشفقة والرحم.

خالیة عن أی نوع من أنواع التمییز منها الطائفی، والثقافی، والمذهبی، ونوع المرض و جنس المریض.

على أساس العلم الحدیث.

مبتنیة على أساس أولویة مصالح المرضى.

فیما یتعلق بتوزیع المصادر الصحیة یجب أن یکون التوزیع على أساس العدل و الأولویة العلاجیة للمرضى.

علی أساس تناسق أرکان المراقبة بما فیها الوقایة والتشخیص والعلاج واعادة التأهیل.

على أساس توفّر جمیع الإمکانیات الرفاهیة الأساسیة والضروریة بعیدة عن تحمیل الألم و القیود غیر الضروریة على المرضى.

یهتمّ بشکل خاصّ بحقوق الفئات الضعیفة بما فیها الأطفال، والنساء الحاملات، و کبار السن، والمرضى النفسیین، و المسجونین، و المعاقین ذهنیاً و جسمیاً والأیتام.

فی أسرع زمن ممکن و باحترام وقت المرضى.

بأخذ عوامل کاللغة و السن و الجنس لمتلقّی الخدمات بعین الإعتبار.

أن یتمّ تقدیم الخدمات الضروریة و العاجلة (الطوارئ) دون الاهتمام بتوفیر تکالیفها، وفی الحالات غیر الطوارئة یجب أن یکون تقدیم الخدمات حسب الأحکام المحدّدة.

فی حال عدم توفّر الظروف المناسبة لتقدیم الخدمات فیما یتعلّق بحالات الطوارئ، یجب أن یتمّ تمهید مجال نقل المرضى إلى وحدة أکثر تجهیزاً بعد تقدیم الخدمات الضروریة وشرح الموقف للمریض.

لأجل تهدئة المرضى فی المراحل النهائیة للحیاة وأثناء عدم وجود امکان عودة المرضى إلى الحیاة و أثناء اقتراب موعد موتهم، و المقصود من التهدئة هو تقلیل ألم و معاناة المریض، والإهتمام بالحاجات الذهنیة، والإجتماعیة، والمعنویة، والشعوریة للمریض و عائلته أثناء احتضاره، فیحقّ للمریض أثناء احتضاره مرافقة الشخص الّذی یحبّ وینوی.

الثانی: یجب تقدیم المعلومات الکافیة إلى المرضى بشکل مناسب.

 

إقرأ المزید

  • گروه خبری : عربی
  • کد خبر : 46983

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید