گوارش
نکات مهم در گاواژ
نکات مهم در گاواژ مانند: نکات قبل از انجام گاواژ شروع گاواژ بعد از NPO بودن سرعت گاواژ مقدار گاواژ و...
گاواژ یا تغذیه با لوله، روش مناسبی برای رساندن مواد غذایی به بیماری است که قادر به خوردن غذا از طریق دهان نیست. تأمین انرژی کافی برای این بیماران ازطریق گاواژ تعیین شده توسط کارشناس تغذیه انجام میشود تا از سوء تغذیه بیمار جلوگیری شود و به روند بهبود بیمار کمک شود.
لازم به ذکر است بهترین راه برای تأمین انرژی بیمارانی که از لوله تغذیه میشوند، استفاده از گاواژ دستی (خانگی) به همراه مصرف محلولها و پودرهای آماده صنعتی زیر نظر کارشناس تغذیه میباشد.
گاواژآماده (صنعتی)
این پودرها توسط کارشناس تغذیه بر اساس نوع بیماری، تحمل بیمار و کالری روزانه مورد نیاز هر بیمار تهیه میشود و لازم است در حجم مشخص در آب جوشیده سرد شده، حل گردد وتغذیه بیمار از طریق لوله بینی با توجه به دستور پزشک انجام شود.
گاواژدستی (خانگی)
دستورالعمل تهیه گاواژ دستی (خانگی) با توجه به شرایط بیمار (وزن، ادم، سوء تغذیه، علت بستری، بیماری زمینهای، زخم بستر و...)توسط کارشناس تغذیه تنظیم میشود و لازم است تمام گروههای غذایی زیر را شامل شود.
گروه نان و غلات: بهترین گزینه برنج، جو، گندم و جو دوسر میباشد.
گروه گوشت: بهترین گزینه سینه بدون استخوان مرغ ، فیله گوسفند و ماهی می باشد.
گروه لبنیات: بهترین گزینه ماست میباشد به خصوص ماستهای پروبیوتیک (استفاده از شیر میتواند موجب اسهال شود).
گروه میوهها: بهترین گزینه سیب و موز است.
گروه سبزی: بهترین گزینه گوجه، کدو، هویج، جعفری و لوبیا سبز میباشد
گروه چربی: بهترین گزینه روغن زیتون و روغن کلزا میباشد.
نظر دهید