درباره شهر قم

 

 

حرم حضرت فاطمه معصومه (س)

قم هفتمین کلانشهر و همچنین هفتمین شهر بزرگ ایران است. قم مرکز استان قم است. این شهر در 140 کیلومتری (87 مایل) جنوب تهران واقع شده است. در سرشماری سال 2016 ، جمعیت آن 1،201،158 نفر بود. در ساحل رودخانه قم واقع شده است.

قم از نظر اسلام شیعه، مقدس است ، زیرا محل حرم فاطمه بنت موسی ، خواهر امام علی بن موسی الرضا (امام رضا ، 789-816 م.) است. این شهر بزرگترین مرکز بورسیه شیعه در جهان است و مقصد مهمی برای زیارت است و سالانه حدود بیست میلیون زائر از این شهر دیدن می کنند که اکثریت آنها ایرانی هستند اما سایر مسلمانان شیعه از سراسر جهان هم به زیارت این بارگاه ملکوتی مشرف می شوند. قم به خاطر یک تافی شکننده ایرانی، (معروف به سوهان) معروف است که سوغات شهر محسوب می شود و توسط 2000 تا 2500 مغازه "سوهان" به فروش می رسد.

قم به دلیل نزدیک بودن به تهران به مرکز صنعتی پر جنب و جوش تبدیل شده است. این مرکز منطقه ای برای توزیع نفت و فرآورده های نفتی است و یک خط لوله گاز طبیعی از بندرانزلی و تهران و یک خط لوله نفت خام از تهران از طریق قم به پالایشگاه آبادان در خلیج فارس منتقل می شود. با کشف نفت در سال 1956 و تصفیه خانه بزرگ بین قم و تهران ، قم رونق بیشتری به دست آورد.

به عنوان دومین شهر مقدس ایران (پس از مشهد) ، دارای مکانهای معماری ، فرهنگی و طبیعی زیادی است. ادامه مطلب را بخوانید تا بهتر و بیشتر آشنا شوید .

مسجد جمکران

آن چه مسلم است، این است که این مسجد، بیش از یک هزار سال پیش به فرمان حضرت بقیة الله، ارواحنا فداه، در بیدارى، نه در خواب تأسیس گردید و در طول قرون و اعصار، پناهگاه شیعیان و پایگاه منتظران و تجلّیگاه حضرت صاحب الزمان (علیه السلام)  بوده است.اعتقاد بر این است که ساخت و ساز در اواسط دهه 1730 آغاز شده است و مسجد در طول سالها گسترش یافته است. ایوان های آجری ، کاشی های چند رنگ و خط Thuluth مخصوصاً در شب بسیار زیبا می شوند ، هنگامی که نورافکن ها مجموعه را روشن کرده و درخشندگی معنوی به آن می بخشد.

کوه خضر

کوه خضر نبی در 6 کیلومتری مرکز شهر قم قرار دارد. این کوه در نزدیکی شهرکی نوساز به نام شهرک ایثار واقع شده و شهر قم از فراز این کوه بسیار دیدنی است. نام  کوه را براساس روایت‌ها به دو دلیل به این نام می‌نامند. دلیل اول اینکه عده‌ای کوه را محل عبادت حضرت خضر نبی می‌دانند و دلیل دیگر این بوده که می‌گویند خاک و سنگ این منطقه به رنگ سبز بوده و خضر به معنی سبز است و این کوه به خضر مشهور شده است.

مسجد جمکران در نزدیکی این کوه واقع شده و مسیر دسترسی به مسجد جمکران به شکلی طراحی شده که از دامنه این کوه می‌گذرد و این برای زائران و بازدیدکنندگان بسیار مسیر آسانی به  منظور دسترسی به کوه خضر است.

دریاچه نمک

دریاچه نمک قم مابین سه استان اصفهان، قم و سمنان واقع است.

دریاچه نمک قم از غرب به کوههای سفیدآب و سیاهکوه و منطقه پارک ملی کویر، از شمال و غرب به کویر مسیله و از جنوب به کویر مرنجاب و بند ریگ محدود است.

 انتخاب این نام به دلیل شوری بسیار زیاد دریاچه ‌است به گونه‌ای که در فصل تابستان قطعات نمک روی آن شناور می‌شود.

دریاچه نمک قم، با طول ۸۰ و پهنای ۳۰ کیلومتر، یک فرونشست زمین‌ساختی است که در ارتفاع حدود ۷۹۵ متری از سطح دریای آزاد تشکیل شده است و فاصله آن تا قم حدود ۶۲ کیلومتر است.  وسعت دریاچه نمک قم حدود ۶۴۷ کیلومترمربع می‌باشد.

دریاچه نمک قم شکلی شبیه به یک مثلث دارد که راس آن به سمت شمال است. طول قاعده این مثلث ۳۵ کیلومتر و ارتفاع آن ۳۸ کیلومتر می‌باشد.

کف دریاچه نمک قم پوشیده از رسوبات نمک است که بر اثر انباشته شدن سیلابها و آبهای سطحی در طول قرنها پدید آمده‌ است. عمق نمک این دریاچه بین ۵ تا ۵۴ متر متغیر است که توسط لایه‌های خاک رس از یکدیگر جدا شده‌اند.

با هر بار بارش و تبخیر آب در دریاچه نمک قم، نمکهای موجود کرت بندی‌های زیبایی به شکل پلی گن تشکیل می‌دهند که دیدن مناظر آن خالی از لطف نیست.

 زمینهای اطراف دریاچه نمک قم بشدت باتلاقی هستند و وسعت باتلاقها در منطقه غرب دریاچه به مراتب وسیعتر از مناطق دیگر آن است. از جمله دیگر مناطق باتلاقی دریاچه نمک قم می‌توان به حوض قیلوقه در شرق یا باتلاق دو کویری در منطقه جنوب شرقی دریاچه اشاره کرد.

دریاچه نمک قم در اکثر ماه‌های سال خشک و پوشیده از نمک است. در ماه‌های بارندگی ارتفاع آب این دریاچه در بعضی از مناطق به ۲ سانتی‌متر می‌رسد ولی پس از تابش خورشید به سرعت تبخیر می‌شود.

 رودهای مهمی که به دریاچه نمک مسیله وارد می‌شوند در سمت شمال و مغرب قرار دارند و عبارتند از:

(۱) رود شور،

(۲) رود کرج،

(۳) جاجرود،

(۴) حبله‌رود و

(۵) رود قره سو.

مهمترین ترکیباتی که در دریاچه نمک وجود دارد عبارتند از:

(۱) کلرید سدیم،

(۲) سولفات سدیم،

(۳) کلرید منیزیم، و

(۴) سولفات منیزیم.

 

بازار قم

بازارها قلب تپنده شهرهای ایران هستند و بازار قم نیز تفاوتی با آن ندارد. بخش قدیمی که به دو قسمت تقسیم می شود ، مربوط به دوران صفویه (حدود چهار قرن پیش) است و بیشتر شبیه نمایشگاه صنایع دستی به نظر می رسد ، در حالی که بخش جدید در قرن 19 توسعه یافته و گسترش یافته است. تیمچه ، که عمدتا از فروشگاههای فرش تشکیل شده است ، از نظر معماری چشمگیرترین قسمت بازار است و دارای سه گنبد عظیم است که توسط چاههای نور برای نور و تهویه سوراخ شده است.

خانه تاریخی یزدان پناه

قدمت خانه تاریخی یزدان پناه به اواخر دوران قاجار و اوایل پهلوی باز می گردد. این عمارت 120 ساله به بالهای جداگانه تقسیم می شود تا دمای متغیر در طول سال را در نظر بگیرد. ستون ها ، پنجره ها و بادگیرهای با طراحی زیبا در مقابل ساختمان ساده آجری گلی خودنمایی می کنند. این مکان جادار و در عین حال دنج برای لذت بردن از یک غذای ایرانی ، به ویژه خورش یا کباب سنتی ، و سپس چای تهیه شده بر روی آتش ذغال است.


مجتمع خیرین سلامت استان قم مجهز به واحد ipd جهت درمان بیماران بین الملل و گردشگری سلامت، در خدمت مراجعه کنندگان گرامی می باشد.


 

  • 1400/06/28 - 17:26
  • 392
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
آموزش به بیمار

انسولین در سفر

انسولین در سفر بیمارگرامی احتمال دارد در مسافرت، انسولین مورد نیاز در دسترس شما نباشد، لذا...

انسولین در سفر 
بیمارگرامی

احتمال دارد در مسافرت، انسولین مورد نیاز در دسترس شما نباشد، لذا قبل از این که شهر را ترک کنید، حتما

انسولین در سفر 

بیمارگرامی

احتمال دارد در مسافرت، انسولین مورد نیاز در دسترس شما نباشد، لذا قبل از این که شهر را ترک کنید، حتماً مقدار کافی انسولین و سرنگ را برای یک هفته بیشتر از طول مدت مسافرت، همراه خود داشته باشید تا با مشکل روبرو نشوید. مقدار انسولین بیشتری در مسافرت همراه داشته باشید: شاید انسولینی که مصرف میکنید درکشور دیگری نباشد و دسترسیتان به آن میسر نگردد، چون صلاح نیست در آنجا نوع انسولین مصرفیتان را عوض کنید، به همین دلیل الزم است که مقدار انسولین بیشتری برای مصرف خود همراه داشته باشید تا در حفظ و کنترل بیماری دیابت خود موفق باشید.

رعایت نکاتی در فرودگاه

به مسافر مبتلا به قند توصیه می شود که داروهایش را از کیف همراهش جدا نکند و همراه خود سرنگ و داروهایش را داشته باشد و آنرا در فرودگاه اعلام کند. قبل از عزیمت به سفر لازم است که از پزشک معالجتان بخواهید تا یک نسخه از انسولین و داروی مورد نیازتان را بنویسد تا در صورت نیاز نسخه را به داروخانه ها ارائه دهید و دارویتان را دریافت نمائید و نیز بخواهید شرحی از بیماری و نوع درمانتان بنویسد تا چنانچه مشکلی در سفر پیش آمد سریعاً به کمک شما بیایند. خصوصاً این مساله برای فرودگاه ها لازم است. داروی نوشته شده در نسخه و نیز شرح حال بیماریتان را درکنار مدارک شناسائیتان قرار دهید. از پزشکتان نیز بخواهیدکه یک نسخه داروی ضد اسهال و استفراغ برایتان بنویسد.

احتیاطات لازم

تمام داروها خصوصاً انسولین مصرفیتان را در یک کیف دستی قرار دهید و در حین مسافرت آنرا از خودتان دور نکنید. اگر با هواپیما یا با ماشین سفر میکنید، بدانید که داخل قسمت بار هواپیما و یا صندوق عقب ماشین گرم است و این انسولین مورد مصرف شما را خراب میکند و ممکن است به سلامتی شما لطمه بزند. انسولینی که با خودتان به مسافرت می برید در یک جا در ساک یا کیف دستیتان قرار ندهید، بلکه قسمتی از آنرا در کیف دستی و قسمت های دیگر را در جاهای مختلف از قبیل میان لباسها، توی جیبها یا حوله های داخل چمدان یا ساک قرار دهید. 

چــــــــــــــــــرا ؟

چون امکان دیر رسیدن بار یا گم شدن چمدان وجود دارد و در این وضعیت با کمبود انسولین مواجه نخواهید شد. باید به پزشک معالجتان بگویید که عازم سفر هستید تا چنانچه به کشور دیگری می روید ساعت تزریق انسولین را برایتان تنظیم نماید تا در آنجا با تغییر وقت و زمان، دچار اشکال نشوید. احتمالا مجبور خواهید شد ساعات صرف غذای خود را تغییر دهید و آزمایش قند خون داشته باشید تا برنامه غذایی جدیدتان را متناسب با آن تنظیم کنید. اطلاعات دقیقی را در خصوص چگونگی حفظ سلامتیتان در طول سفر بدست بیاورید. اگر با دوستان یا اعضای خانواده به این مسافرت می روید مطمئن باشید که آنها از نحوه رسیدگی به شما در زمان بروز مشکل اطلاع دارند، اما اگر به تنهایی سفر میکنید، قبل از پرواز به یکی از میهمانداران هواپیما از وضع بیماری و داروی خود بگویید تا چنانچه مشکلی پیش آمد سریعاً به کمکتان بشتابند.

چه مواردی را همراهتان ببرید؟

 دستگاه اندازه گیری قند خون

انسولین و سرنگ: مقدار انسولین وسرنگ برای مسافرت بیش از یک هفته (به اندازه کافی) به همراه داشته باشید.

کلیه داروهایی که ممکن است در این سفر به آنها نیاز پیدا کنید، به همراه داشته باشید.

داروی ضد اسهال و استفراغ

نسخه مربوط به داروهائی که قبلا درباره آنها صحبت شد.

کارت شناسایی فرد دیابتی

مقداری شیرینی، شکالت، آبنبات و مواد قندی همراهتان در کیف یا جیبتان داشته باشید.

نام و شماره تلفن و آدرس و فاکس دکتر معالجتان را با خودتان داشته باشید.

  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 47259

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید